Inteligentni dom SOMFY-a

TaHoma i Connexoon Access su pametni kućni sustavi koji olakšavaju život i pružaju maksimalnu sigurnost i udobnost stanovnicima

Najvažniji element oba sustava je središnja jedinica (usmjerivač). Ova jedinica je spojena na interni ruter s pristupom internetu putem linija. Centralna jedinica komunicira s uređajima za izvršenje (pogonima) putem radija. Aktuatori u io verziji omogućuju dvosmjernu razmjenu podataka i vraćaju povratnu informaciju o trenutnoj situaciji sustavu. Zahvaljujući ovoj značajci, vrata se mogu otvoriti samo malo, na primjer, a sustav nam govori o njegovom točnom stanju.

UDOBNOST

Udobna toplina u nedjelju, nijansirano osvjetljenje noću, samozatvarajuća vrata nakon odlaska na posao … TaHoma® Premium osigurava vašu udobnost i dobrobit

SIGURNOST

Pametan život također znači kamere i senzore, pružajući vam sve atipične aktivnosti kod kuće i oko njega. Možete unaprijed programirati određene scenarije, npr B. Alarm tijekom kretanja u spavaćoj sobi tijekom dana kada nitko nije kod kuće.

TROŠAK

Integrirajte svoje grijanje s daljinskim upravljačem kako biste optimizirali energetsku učinkovitost vašeg pametnog doma – pomoću senzora vaša kuća maksimalno koristi sunčeve zrake za zagrijavanje sunca i zadržava toplinu noću u kući automatskim zatvaranjem zaslona i spustite rolete.

TaHoma Premium označava središnju jedinicu koja upravlja cijelom inteligentnom kućom, od vrata i vrata do rasvjete i senzora. TaHoma Premium radi na svim radio kanalima Somfy (io-homecontrol, RTS) kao i na drugim radio putanjama (enocean, z-wave, RTD). Samo s io-homecontrol sustav šalje povratnu informaciju, sa svim drugima se ne šalje poruka o statusu.

Kontrolna jedinica Connexoon Access omogućuje upravljanje garažnim, ogradnim i vratnim pogonima u verziji io. Značajke upravljanja dostupne su putem aplikacije za pametne telefone (IOS, Android) i pružaju četiri jednostavna scenarija. Jedna od najvećih prednosti ovog rješenja je GPS lokacija, koja automatski otvara vrata (tj. Bez aktiviranja daljinskog upravljača ili pametnog telefona) kada korisnik aplikacije vozi ispred kuće.

Scenarij Primjeri

OLUJA

Čim kontrolna ploča otkrije povećanu snagu vjetra (na senzoru sile vjetra), ona automatski pokriva sve prozorske kapke kako bi zaštitila prozore od pucanja i kotrljala tende.

NA CESTOVNOM DOMU

Zahvaljujući GPS pozicioniranju, vrata se automatski otvaraju neposredno prije povratka kući, bez potrebe za pritiskanjem gumba na daljinskom upravljaču ili pametnom telefonu.

Daleko od kuće

Kada izađete van, možete zatvoriti sva vrata, vrata i kapke s klikom kako bi zaštitili svoj dom dok ste odsutni.

Segmentna garažna vrata i podizna vrata

Garažna i segmentna garažna vrata mogu biti opremljena METRO io pogonom koji je kompatibilan s TaHomom i Connexoon pristupom.

Garažna rolo vrata

Roletne Wiśniowski mogu biti opremljene Rollixo io kontrolnom jedinicom, koja se može spojiti na TaHoma i Connexoon Access.

VRATA S ELEKTRIČNIM POGONOM

Upotreba io-lock kontrole na Wiśniowskim vratima opremljenim s Autotronic ili Multitronic električnim zaključavanjem vrata osigurava 100% kompatibilnost s TaHomom i Connexoon pristupom.

Klizna vrata

Klizna vrata s vanjskim pogonom Somfy Elixo io mogu se spojiti na TaHoma i Connexoon Access

Klizna vrata

Kako bi se osigurala kompatibilnost krilnih vrata s TaHomom i Connexoon Accessom, mora biti opremljen Somfy Ixnego io linijskim pogonom ili Somfy Axoviao slomljenim krilnim pogonom.

INFORMACIJE